Foto: TT

Department första festivalen med vaccinpass

Uppdaterad
Publicerad

Den elektroniska dansmusikfestivalen Department Långholmen edition blir först ut bland svenska festivaler med att kräva vaccinpass eller test av sina besökare.

För att bli insläppta på festivalområdet kommer alla besökare och funktionärer att behöva visa upp antingen intyg på genomförd vaccination mot covid-19, eller nytaget negativt pcr- eller antigentest.

För besökare som inte är fullvaccinerade erbjuds också snabbtester till självkostnadspris intill festivalens huvudentréer.

”Vi verkar inom en bransch som indirekt belagts med yrkesförbud under 18 månader och för oss är det här ett sätt att visa på en väg framåt”, säger Karl Törnros, konstnärlig ledare på Department, i ett pressmeddelande.

Festivalen arrangeras i Stockholm den 3‒4 september. Bland annat kommer den sydkoreanska producenten Peggy Gou och det svenska kollektivet Studio Barnhus att uppträda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.