En bild på DN-skrapan från 1990. Vid den tidpunkten hade ännu ingen hört talas om ordet hen. Foto: Tom Bonnalt / Scanpix

DN mörkar anmälan mot ”hen”-sajt

Uppdaterad
Publicerad

Dagens Nyheter skriver idag att man inte har polisanmält parodisajten Dhen.se. Det har tidningen visst gjort, säger polisen.

Debatten kring sajten Dhen.se, som henifierar Dagens Nyheters webbupplaga, går vidare. I dagens tidning nekar DN till gårdagens uppgifter att man anmält sajten till polisen.

– Vi har inte polisanmält tilltaget, men det är självklart något som vi alltid överväger i sådana här situationer, säger DN:s IT-chef Charlotte Lindén till den egna tidningen.

Oriktiga uppgifter

Men det stämmer inte. Citypolisen i Stockholm säger till Kulturnyheterna att Dagens Nyheter visst har polisanmält sajten. Tidningens anmälan, som gäller misstänkt brott mot upphovsrättslagen, lämnades in igår förmiddag av en anställd på tidningen.

Polisanmälan har sedan dess dragits tillbaka, men DN:s påstående att man aldrig anmält sajten är alltså inte sant.

– Det stämmer att det finns en polisanmälan, säger Christer Falck, inspektör på Citypolisen i Stockholm, till Kulturnyheterna.

Men DN skriver i dagens tidning att det inte finns någon polisanmälan?

– Ja. Men det finns det.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.