Foto: AP/TT

Dolly Partons liv och låtar ska skildras i ny tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Countrystjärnan Dolly Parton kommer skildras i en ny tv-serie på Netflix. Det bekräftar nu strömningstjänsten. Serien kommer bestå av åtta avsnitt där vart och ett kretsar kring en särskild låt av Parton.

Serien produceras dessutom av countrystjärnan själv och dessutom kommer hon, kanske föga förvånande (om än glädjande) också vara med och spela själv, skriver Vulture. Vilka sånger som serien kommer kretsa kring är ännu inte presenterat.

Inte första gången

Den kommande tv-serien är dock inte första gången Dolly Partons liv och låtar filmatiseras. År 2015 tv-dramat Dolly Parton's coat of many colors, en parallell till låten med samma namn från 1971. Filmen följer familjen Parton genom tragedier, kärlek och inte minst den särskilda kappa som spelat en stor roll för den Parton kommit att bli idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.