Foto: TT

Dramaten ställer in flera föreställningar

Uppdaterad
Publicerad

Flera föreställningar på Dramaten där en trakasserianklagad skådespelare skulle ha medverkat ställs in, rapporterar DN.

Den manliga skådespelaren har av flera källor på Dramaten anklagats för trakasserier och i förra veckan inleddes en internutredning mot personen, skriver Dagens Nyheter.

Bland annat ska skådespelaren ha hotat medarbetare och kastat saker. En före detta anställd har berättat för Kulturnyheterna att hen blivit hotad med våld och repressalier av skådespelaren.

Bekräftas av Dramaten

Nu ställs alltså flera föreställningar in, där skådespelaren skulle ha medverkat. Det bekräftas även av presschef Mimmi Fristorp i ett mejl till Dagens nyheter. 

I en intervju med DN nekar skådespelaren till trakasseri-anklagelserna.

Kritik mot ledningen

Kulturnyheterna var tidigare i veckan i kontakt med före detta anställda på Dramaten som berättat om skådespelarens beteende, och om hur ledningen känt till detta men trots det låtit profilen jobba kvar. Något medarbetarna är kritiska till.

– Det blir ju att man värdesätter folk på olika sätt och vissa får bete sig precis hur som helst. Det är en respektlöshet, säger en före detta medarbetare till Kulturnyheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppropet Tystnad tagning

Mer i ämnet