Erik Meduza gör epadunk – men skippar könsorden

Uppdaterad
Publicerad

Erik Norstedt var knappt fyra år när hans pappa gick bort. Errol Norstedt – mer känd som Eddie Meduza -var kungen av svensk könsrock. Nu går Erik Meduza i hans fotspår – men skippar snusket.

”Jag vill ha en brud med stora pattar”, ”Det kliar på kuken” och ”Runkeball” är klassiska rader från Eddie Meduza – den okrönta kungen av könsrock. Dagens epadunk har tydliga band till 80-talets könsrock – med sex och fylla som bärande teman.

När Erik Norstedt ville föra pappa Errol Norstedts arv vidare kändes det naturligt att ta artistnamnet Erik Meduza – även om hans texter är prydare än pappans.

– Det är inte så att jag har nåt emot snusk. Men det blir lalligt om man använder det för mycket, jag tycker det blir övermättat när folk sjunger luder, bira, fitta.  Sedan vill jag kanske slå lite mer mainstream. Jag vet ju hur det gick för farsan, han fick inte sin grammis, säger han med ett skratt.

Blev utan grammis

Trots att Eddie Meduza var en mångfacetterad artist, som också skrev dansbandsdoftande svensktoppslåtar fick han aldrig något riktigt erkännande. Det sjunger han bland annat om i låten ”Jag vill ha en grammis”.

Erik Meduzas sound har mer gemensamt med EDM och 00-talsartister som Basshunter än Eddie Meduza. På skivbolaget Warner släppte han nyligen singeln ”Salt”. Fler släpp väntar under våren och han har tidigare samarbetat med artister som Rasmus Gozzi och 250 kg kärlek.

Erik var knappt fyra år när hans pappa dog 2002 och har vuxit upp i Stockholms innerstad – långt ifrån raggarkulturens centrum. Han har aldrig haft en epa och har inte körkort.

Hur mycket raggarkultur är du?

– Jag är ganska mycket raggarkultur. Det är ofta jag är ute och strögar med folk. Varenda sommar så har jag och mamma gått på de stora bilträffarna. Så jag har haft det med mig ändå,  även fast jag vuxit upp i Stockholm, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.