Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alex Schulman kommer producera Sigge Eklunds ”Sommar i P1”. Hör om hur de tog emot beskedet i klippet. Foto: SVT/Sveriges radio

Efter år av kritik i sin podcast – Sigge Eklund en av sommarpratarna 2024

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen presenterades författaren och regissören Sigge Eklund som en av årets sommarpratare. Ett besked som förvånade poddkollegan Alex Schulman, då de i flera års tid kritiserat ”Sommar i P1” i sin gemensamma podcast ”Alex & Sigges podcast”.

I tolv års tid har Sigge Eklund tillsammans med poddkollegan Alex Schulman hånat både ”Sommar i P1” och programchefen Bibi Rödöö.

Bland annat har de riktat kritik mot urvalet av sommarpratare och Rödöös ”upphöjda roll”. Sigge Eklund har också uttryckt bitterhet över att han inte fått frågan om att bli sommarvärd.

Sommar i P1 2024

”Måste bli sensationellt”

Nu blev det tillslut Sigge Eklunds tur – och Alex Schulman kommer producera programmet. Till Kulturnyheterna säger Schulman att det ska bli spännande att få göra programmet, men också att de känner press.

– Det måste ju bli det bästa, inte bara i år, utan det bästa på många år för att Sigge ska komma undan med det, säger Alex Schulman.

Hör mer och se när Bibi Rödöö ringer upp Sigge Eklund och ger beskedet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1 2024

Mer i ämnet