A star is born är en av filmerna som visas på årets sommarbio, berättar Git Scheynius, chef för Stockholms filmfestival. Foto: Warner Bros. Pictures

Efter coronapausen – sommarbio är tillbaka

Publicerad

Förra året ställdes Stockholms filmfestivals sommarbio in på grund av coronapandemin, men i år är det dags igen. Upp till 3000 personer har möjlighet att se musikfilmer och liveframträdanden på Stadion i Stockholm under helgen.

– Vi behöver få igång hela samhället och oss själva, säger Git Scheynius, chef för Stockholms filmfestival.

Sommarbio äger rum på Stockholms stadion och årets tema är musik. De filmer som visas är musikal-dramakomedin La la land, den oscarsbelönade dokumentären Searching for sugarman och dramat A star is is born med Lady Gaga i huvudrollen.

Förra året ställdes sommarbio in, men i år är det dags igen. I enlighet med de rådande coronarestriktionerna har Stockholms stadion kapacitet att ta emot upp till 3000 personer då evenemanget är utomhus och med anvisade platser.

– Vi behöver få igång hela samhället och oss själva. Vi behöver komma ut, och det vill vi presentera på ett säkert sätt, säger Git Scheynius.

Alla besökare kommer att anvisas en plats och det kommer finnas personal på plats som ser till att det hålls avstånd mellan sällskapen. Besökare kommer förutom filmerna också bjudas på live-framträdanden av Kristoffer Greczula, Rymdpojken och Nelson Elle.

– Nu när vi har musiktema så vill vi också lyfta helt nya musiktalanger som får uppträda, säger Git Scheynius.

Sommarbio äger rum den 13 – 15 augusti och det är fri entré utan föranmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.