Artisten R Kelly. Foto: Frank Franklin II/TT

Efter den omdebatterade dokumentären – R Kelly lanserar ny turné

Uppdaterad
Publicerad

Artisten R Kelly kommer ge sig ut på en ny turné till Australien, Nya Zeeland och Sri Lanka, det meddelande han på sina kanaler på sociala medier under tisdagen.

Turnéplanerna offentliggörs mitt i den heta debatt som uppstått kring dokumentären Surviving R Kelly där flera kvinnor anklagar artisten för sexuella övergrepp, något som Kulturnyheterna har rapporterat om tidigare.

R Kelly lanserar ny turné. Foto: Skärmdump från Twitter.

Och artisten har fått kritik för sina planer, bland annat av den australiensiske oppositionspolitikern, Shayne Neumann, som vill pressa den australiensiska regeringen till att förbjuda R Kellys inresa i landet. Detta genom att blocka artistens visum med anledning av de brott han anklagas för.

Shayne Neumann har sagt att han skulle bli ”mycket oroad” om R Kelly tilläts komma in i landet, det skriver The Guardian.

Den australiensiska regeringen har tidigare nekat personer som musikern Chris Brown och boxaren Floyd Mayweather visum på grund av liknande anklagelser.

R Kelly själv nekar till samtliga anklagelser, och står inte åtalad för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.