Foto: Göran Greider/Twitter

Efter fuldrevet mot Borlänge: Ny annons hälsar välkommen

Uppdaterad
Publicerad

Borlänge hamnade i mediefokus efter att ha utnämnts till Sveriges fulaste stad i en Facebook-grupp som inte tycker om modernistisk arkitektur. Nu slår kommunen tillbaka genom att hälsa bilister välkomna till staden med en skylt där det står ”hellre ful och trevlig än snygg och tråkig”.

Skylten är digital och annonsen som slår fast att Borlänge hellre är ful och trevlig än snygg och tråkig, kommer rulla under dagen, kanske även i morgon, enligt kommunens kommunikatör Anna-Carin Johansson.

Vad är det ni vill säga med skylten?

– Precis det som står, haha.

På måndagen rapporterade alla stora riksmedier att Borlänge var den fulaste staden i Sverige, framröstad av en Facebook-grupp. Företrädare för kommunen upprepade om och om igen att de hellre är trevliga än snygga och nu pryder budskapet alltså den digitala annonsskylt som hälsar välkommen till Borlänge.

– Vi har fått vansinnigt mycket uppmärksamhet. Vi har fått kommentarer och synpunkter från andra delar av Sverige, från privatpersoner som känt sig berörda av den här frågan och det är ju jätteroligt, säger Anna-Carin Johansson.

Nu tog ni det här med en klackspark, men kändes det inte tråkigt också?

– Nej, vi är ödmjuka i frågan, vi tycker olika om vad som är fint och fult, helt enkelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer