I april meddelade Netflix att de tappat 200 000 prenumeranter under årets första kvartal. Nu säger företaget upp personal. Foto: Jenny Kane/AP/TT

Efter tappet – Netflix sparkar personal

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 150 medarbetare får lämna sina jobb på Netflix i USA, skriver BBC. Anledningen är att strömningsjätten tappat prenumeranter för första gången på över tio år.

”De här förändringarna är främst affärsmässiga och handlar inte om individuella prestationer. Det gör det extra tufft eftersom ingen av oss vill säga adjö till fantastiska kollegor”, skriver företrädare för Netflix i ett uttalande.

Det var i april som Netflix chockade branschen genom att meddela att man tappat 200 000 prenumeranter under det första kvartalet, och att man befarar att ytterligare två miljoner kan komma att säga upp sina konton under kommande kvartal. Aktien föll över 35 procent efter beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.