Rickard Thunér och Erika Åberg i Det sitter i väggarna Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Efter tittarstormen: Det sitter i väggarna kommer tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Publiken får sin vilja fram – Det sitter i väggarna kommer tillbaka. Efter en massiv våg av tittar-reaktioner har SVT under tisdagen beslutat att låta programmet få fortsätta.

Det var i mitten av oktober som SVT beslutade att pausa programmet Det sitter i väggarna för att istället satsa på en yngre målgrupp, detta trots höga tittarsiffror. Beslutet har väckt stor besvikelse bland tittarna, framför allt bland äldre som känner sig diskriminerade.

”Gör mig väldigt ledsen”

Bland de tusentals mail som SVT fått hörs många upprörda röster:

”Ser lite på tv, men ser i sådana fall nästan uteslutande på SVT. Finns många bra och seriösa program hos er. Ett av mina favoriter är just: Det sitter i väggarna. Varför tänker ni lägga ner ett sånt seriöst, intressant program med fantastiska programledare? Snälla. Lägg inte ner det!”

”Jag ser med oro på att ni tar bort och lägger ner det gamla… jag känner det här beslutet, ett bland flera tidigare, som att ni önskar att vi äldre dras med i Corona så att ni slipper oss. Det här gör mig väldigt ledsen och jag känner inte igen mig i det svenska samhället längre.”

”Välformulerade kärleksförklaringar”

Men under tisdagen ändrade sig alltså SVT.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT, i ett pressmeddelande.

”Vi backar ödmjukt”

Glanzelius gör ingen hemlighet av att det är tittarstormen som fått kanalen att backa.

– Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig.

Det sitter i väggarna planeras att sändas någon gång under 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer