Alexandra Torgrip, flickvän till rapparen Einár höll ett hyllningstal under torsdagens Grammisgala. Foto: TV4Play/Grammisgalan 2022

Einár hyllas på Grammisgalan – här är flickvännen Alexandras tal

Uppdaterad
Publicerad

Under årets Grammisgala hyllades rapparen Nils ”Einár” Grönberg, som sköts till döds förra året. Flickvännen Alexandra Torgrip höll ett tal på scen tillägnat honom och även politiker som hon hoppas kan sätta stopp för det dödliga våldet.

– Det får räcka nu, säger hon.

Det var i oktober förra året som rapparen Einár, med egentliga namnet Nils Grönberg, sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

– Nils var mycket mer än bara sin musik. Nils var en människomänniska och gav så mycket mer än han någonsin fått, säger Alexandra Torgrip under sitt hyllningstal till rapparen på torsdagens Grammisgala.

– Vi saknar dig så mycket och vi älskar dig ännu mer.

Riktar sig till politikerna

Under talet vände sig Alexandra särskilt till politiker i en vädjan om att hindra fler från att utsättas för dödligt våld.

– Det får räcka nu. Vi vill se konkreta åtgärder och resultat baserat på genuin kärlek för våra områden, och alla oss som bor där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.