• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sex procent blir av med jobbet på speljätten EA. Foto: Jenny Kane/Paul Sakuma/TT

Electronic Arts kapar i personalstyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 800 personer blir av med jobbet hos speljätten Electronic Arts (EA) som har två kontor i Sverige.

Speljätten Electronic Arts (EA) gör sig av med sex procent av sin personalstyrka världen över, enligt Gamesindustry.biz.

Det kan röra sig om omkring 800 personer totalt.

EA:s vd Andrew Wilson säger i ett uttalande till de anställda att företaget är i en stark ställning och att man ska fokusera på ”spel med stora gemenskaper” och skapa storsäljande interaktiva berättelser.

Vi ”rör oss bort från projekt som inte bidrar till vår strategi” och ”omstrukturerar några av våra arbetsgrupper”, skriver han.

EA har kontor i Göteborg och Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.