Wild kids vann en internationell Emmy vid Emmy Kids Awards i New York. Lisa Andrae, Rickard Olsson och Magnus Larsson tog emot Emmy-priset Foto: SVT

Emmy till SVT:s Wild kids

Uppdaterad
Publicerad

I natt vann SVT:s barnprogram Wild kids tv-världens finaste pris, en internationell Emmy. – Jag är så enormt glad och stolt, att vinna en Emmy är det största som har hänt mig i min karriär, säger en rörd programledare Rickard Olsson direkt efter galan i New York.

– Ellen, Moa, Mona, Wilda, Ida, Milton, Ceasar, Olle, Wilgot och Misha – ni är världens bästa kids, sa Rickard Olsson efter att ha tagit emot världens finaste tv-pris.

Wild kids tävlade i kategorin Non-scripted entertainment och övriga nominerade var tyska A Hero on Tuesdays, nya zeeländska Let's get inventin' och sydkoreanska Where are we going, Dad?.

Medier

”Program i världsklass”

–  Att Wild kids vinner en Emmy, det finaste priset i tv-världen, är ett kvitto på att SVT producerar barnprogram i världsklass, säger Safa Safiyari, chef på SVT:s Barnkanalen.

Wild kids är ett av SVT:s mest populära barnprogram. I programmet följs tio barn som lever tillsammans i skogen och tävlar mot varandra i två olika lag. 8.000 barn söker varje år till programmet. Vinnaren får en resa till Afrika.

Wild kids har tidigare vunnit det svenska tv-priset Kristallen vid två olika tillfällen.

Programmet har också kritiserats vid olika tillfällen, bland annat för att ha satt huvor på barnen under ett tävlingsmoment och för att ha bett en pappa välja mellan sin dotter och en ny bil.

”Snoffe, Döden och jag” blev utan pris

SVT hade två nomineringar vid Emmy Kids Awards.

På plats vid galan i New York var även Mats Ågren, producent för dokumentärserien Snoffe, döden och jag, som var nominerad i kategorin Factual, men det priset kammades hem av Chile. SVT hade också en prisutdelare på plats. Programledaren Doreen Månsson delade ut pris i kategorin Mini-Series.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet