Emojis är emotionella symboler och figurer som används inom sms och sociala medier. Foto: TT

Emojis blir långfilm :)

Uppdaterad
Publicerad

Filmstudion planerar en animerad film baserad på de populära gula figurerna, men exakt hur karaktärerna ska se ut är ännu inte känt.

Glad, ledsen och flörtande smiley får liv utanför mobiltelefonen. Det står klart sedan Sony Pictures Animation köpt rättigheterna till de populära emojifigurerna, uppger BBC.

Någon handling eller regissör är inte klart i nuläget, precis som exakt hur man tänker göra de statiska gula symbolerna till rörliga figurer.

Började i Japan

Emojis är grafiska symboler som fått stor spridning och popularitet i sociala medier och mobiltelefoner. De uppfanns i Japan i slutet av 90-talet som en mer avancerad version av de textbaserade smiley-figurerna. De var ursprungligen gula, men tidigare i år lanserade flera app-tillverkare, bland annat Apple, emojis med valbar färg för att främja mångfald.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.