Ennio Morricone Foto: Gero Breloer/AP/TT

Ennio Morricone förnekar att han skulle ha kritiserat Tarantino

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju med tyska Playboy kallar den italienska kompositören Ennio Morricone regissören Quentin Tarantino för bland annat ”icke-originell”. Men intervjun har aldrig hänt, enligt kompositören själv, och som nu hotar med rättsliga åtgärder mot tidningen.

I intervjun påstås den nu 90-årige legendariska kompositören ha kallat Tarantino för bland annat ”en kretin” och ”ingen riktig regissör”. Men det hela tillbakavisas skarpt av Morricone själv.

I ett uttalande skriver han att han nu har kontaktat sin advokat för att se över om det går att stämma tidningen.

”Jag har inte gjort någon intervju med tyska Playboy och jag har aldrig kallat Tarantino en kretin eller sagt att jag tycker att hans filmer är skräp. Jag har gett min advokat i Italien mandat att vidta rättsliga åtgärder”, säger Ennio Morricone i uttalandet, enligt Indiewire.

Ennio Morricone har skrivit musiken till flertalet av Quentin Tarantinos filmer. Däribland The hateful eight som han även förärades en Oscar för år 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.