Foto: Twitter

Misstar Marilyn Manson – för Charles Manson

Uppdaterad
Publicerad

Mördaren och den tidigare sektledaren Charles Manson har gått bort. Och på sociala medier sörjs Marilyn Manson. Fel Manson. Men måhända inte helt oangenämt för skräckrockaren som tog sitt efternamn från just sektledaren.

På sociala medier har sörjande fans under dagen spridit bilder – av skräckrockaren Marilyn Manson. Meme-artat eller inte. Den yngre Manson, tycks fansens sorg till trots, fortfarande vara vid liv.

Bland annat skriver ett fan invid en bild på Marilyn Manson: ”RIP Charles Manson, han lärde mig att det var okej att vara annorlunda”.

Marilyn Manson twittrade under söndagen en bild på omslaget till hans singel Sick City från år 2000. En låt som är just en cover på sektledarens låt med samma namn från år 1970.

Taget artistnamn

Marilyn Manson heter egentligen Brian Warner. Artistnamnet är en kombo av Marilyn Monroe och just Charles Manson.

”Marilyn Monroe har en mörk sida, precis som Charles Manson hade en god, intelligent sida”, skriver Mashable att han beskrivit namnvalet som.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.