Leslie Grace spelade ”Batgirl”. Men frågan är om filmen någonsin kommer att släppas. Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Färdiginspelad superhjältefilm kan skrotas

Uppdaterad
Publicerad

”Batgirl”-filmen är inspelad och klar, och har hittills kostat uppemot 100 miljoner dollar. Trots det kanske den aldrig kommer att visas.

Med “In the Heights”-skådisen Leslie Grace i huvudrollen och “Bad boys for Life”-duon Adil El Arbi och Bilall Fallah vid rodret var förhoppningarna på ”Batgirl”-filmen hyfsat stora.

Så pass att man övervägde att den från början tänkta HBO Max-exklusiva filmen skulle gå upp på biograferna.

Olika förklaringar

Men med ett nytt styre vid strömningsjättens moderbolag Warner Bros Discovery kanske den nu aldrig får se dagens ljus.

Enligt The Wrap och New York Post lutar det i stället åt att filmen helt skrotas, trots en budget på uppskattningsvis mellan 70 och 100 miljoner dollar (717 miljoner och en miljard kronor). Enligt båda medierna har filmen tagit emot uselt av fokusgrupper som fått se filmen.

Hollywoodjätten sägs ha blivit mer försiktig med hur man hanterar superhjältarna i DC Comics, som till skillnad från Marvels filmuniversum – där biosuccéerna radats upp under många år – haft mer blandade framgångar på biograferna.

Kan kopplas till skatt

Variety har pratat med flera branschkännare som tror att en förklaring kan vara skatteteknisk, genom att göra en avskrivning på filmen som blir en kostnad för sammanslagningen mellan Warner Media och Discovery. En nackdel är dock att den i så fall varken kan släppas i någon form eller säljas.

Det skulle vara ett hårt slag för huvudrollsinnehavaren, som i flera intervjuer berättat om rollen.

– Jag kan knappt tro att Batgirl och jag nämns i samma mening. Jag är så tacksam för alla som trott på min potential, sade hon till Elle förra året.

Något offentligt uttalande från Warner Bros Discovery har inte kommit om filmen.

Batgirl är vanligtvis polisinspektören Jim Gordons dotter Barbara Gordon, som tar upp manteln i Gotham City och börjar bekämpa skurkar. Den som vill se mer av henne kan i stället se fram emot spelet ”Gotham knights” som släpps i höst, där hon är en av fyra spelbara figurer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.