Den amerikanska skådespelaren Felicity Huffman ska avtjäna ett fängelsestraff på två veckor. Arkivbild. Foto: Elise Amendola/AP/TT

Hollywoodskådespelaren Felicity Huffman i fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Felicity Huffman dömdes till två veckors fängelse efter att hon själv erkänt att hon betalat mutor för att försöka få in sitt barn på ett ansett amerikanskt college. Nu har ”Desperate Housewives”-stjärnan inställt sig i fängelset för att börja avtjäna sitt straff, uppger hennes representanter för AP.

Felicity Huffman är en av flera välkända skådespelare och högt uppsatta chefer i Hollywood som anklagats för att ha betalat mutor för att få in sina barn på amerikanska toppskolor. Den stora muthärvan rullades upp i våras och har i amerikansk media kallats för den värsta mutskandalen i modern tid gällande inträdesfusk till elitskolor runt om i USA.

Huffman greps i mars, men släpptes efter att ha betalat en borgensumma. I april i år erkände hon att hon betalat motsvarande 140 000 kronor för att hennes dotter skulle få höga poäng på ett inträdesprov.

Samhällstjänst och skyddstillsyn

I domstolsförhör sa en tårögd Huffman att hennes dotter, som ska ha haft läs- och skrivsvårigheter hela sitt liv, varit helt ovetande om fusket. 

Den amerikanska skådespelaren fick sin dom den 13 september i år. Utöver 14 dagars fängelse dömdes hon också till 250 timmars samhällstjänst, skyddstillsyn i ett år och böter på 30 000 dollar, motsvarande cirka 290 000 svenska kronor.

Nu har hon alltså inställt sig i fängelset i Dublin utanför San Francisco för att avtjäna sitt fängelsestraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.