Det blir inget publikhav i södra Kalifornien i april. Foto: TT

Festivalen Coachella ställs in igen

Uppdaterad
Publicerad

En av världens största musikfestivaler, Coachella i södra Kalifornien, ställs in ännu en gång på grund av virusspridningen.

Det är tredje gången som festivalen skjuts upp eller ställs in sedan pandemin började.

Den senaste planen var att Coachella skulle arrangeras i april i år. De senaste två månaderna har dock antalet smittade och avlidna med covid-19 ökat kraftigt i södra Kalifornien och beslutet att inte genomföra festivalen har tagits att de lokala myndigheterna.

Inget nytt datum

Förutom Coachella ställs även systerfestivalen, countryspektaklet Stagecoach, som också var tänkt att hållas i april, in.

Inga nya datum för festivalerna har offentliggjorts. Detaljer om vilka artister som var planerade hade heller inte hunnit meddelas av arrangörerna innan beslutet kom.

I april varje år brukar runt en halv miljon musikälskare samlas på Empire Polo Fields i Indio i den kaliforniska öknen. Förra årets Coachella-festival flyttades dock från april till oktober 2020, men kunde aldrig genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.