Håkan Juholts tid som partiledare skildras i en ny film. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Berättelsen om Juholt blir film

Publicerad

Den forne S-ledaren Håkan Juholt gör entré på vita duken när ”Partiledaren som klev in i kylan” filmatiseras. Enligt Nordisk Film kommer långfilmen att ha premiär 2017.

Först blev det bok, sedan teater, och nu film. Daniel Suhonens bok ”Partiledaren som klev in i kylan”, om socialdemokraten Håkan Juholts uppgång och fall, kommer att bli långfilm med premiär 2017.

– Boken är en otroligt spännande skildring av svensk politisk samtid och ett maktdrama bakom kulisserna, som bland annat ställer frågor om vad människor är beredda att offra för makten – visioner, ideal och medmänniskor, skriver Malin Idevall på Nordisk Film i ett pressmeddelande.

Men vem spelar Juholt?

Idevall kliver också på som producent för filmen. Men den stora frågan – vem som ska spela Håkan Juholt – är fortfarande inte klart. Precis som frågan om vem som ska regissera produktionen.

”Partiledaren som klev in i kylan” publicerades i höstas. Skildringen av Håkan Juholts korta och omtumlande tid som partiledare för Socialdemokraterna väckte då stor uppmärksamhet, inte minst eftersom den var skriven av Juholts talskrivare Daniel Suhonen. I våras blev boken en teateruppsätning i regi av Stina Oscarsson på Uppsala Stadsteater.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer