Foto: Fredrik Sandberg/TT & Wikimedia Commons

David Lagercrantz Millennium-bok filmatiseras

Uppdaterad
Publicerad

”Det som inte dödar oss” blir internationell film i regi av skräckfilmsregissören Fede Alvarez. Lagercrantz Millennium-uppföljare filmatiseras nu trots att Stieg Larssons trilogi ännu inte avslutats på vita duken.

2011 hade ”The girl with the dragon tattoo”, som bygger på Stieg Larssons roman ”Män som hatar kvinnor”, premiär. Två uppföljare var planerade men eftersom filmen inte tjänade så mycket pengar som man hade hoppats på sköts inspelningarna upp. Nu hoppar den internationella filmbranschen över de resterande två böckerna i Stieg Larssons trilogi och går direkt på David Lagercrantz Millennium-uppföljare – ”Det som inte dödar oss”.

Denna gången är det inte David Fincher som sitter på regissörsstolen utan den uruguayanska skräckfilmsregissören Fede Alvarez som leder det kreativa arbetet med ”The girl in the spider's web”, som är bokens engelska titel.

Mycket är oklart

Fede Alvarez är bland annat känd för skräckfilmerna ”Evil Dead” (2013) och senaste ”Don’t Breath” (2016).

”Jag kan inte säga så mycket om projektet annat än att: Ja – det är sant, det är korrekt. Jag kommer regissera och är väldigt glad över det”, säger regissören till Digital Spy.

I nuläget är det inte bekräftat om varken Rooney Mara eller Daniel Craig kommer reprisera sina roller som Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Det är även oklart huruvida inspelningarna kommer att ske i Sverige.

Manusförfattare är Steven Knight som bland annat skrivit manus till hyllade tv-serien ”Peaky Blinders”.

I augusti släpptes David Lagercrantz ”Det som inte dödar oss”. Det skedde samtidigt i 27 länder, på 46 språk och var ett av världens största och mest bevakade boksläpp. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.