Ed Sheeran i Game of Thrones

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske sångaren Ed Sheeran kommer att dyka upp i den sjunde säsongen av Game of Thrones. Men vilken roll han kommer att spela vill producenterna ännu inte avslöja.

Seriens producenter David Benioff och Dan Weiss avslöjade under den pågående festivalen SXSW i Texas att de under en längre tid försökt locka den brittiske sångaren Ed Sheeran till fantasyserien Game of Thrones, och att sångaren nu tackat ja, enligt Variety.

Nyheten har även bekräftats av Sheeran själv, som twittrade: ”det verkar som om hemligheten har avslöjats”.

”Ville överraska Maisie”

Enligt producenterna är Sheeran-fanet Maisie Williams – som spelar Arya Stark i serien – en viktig orsak till värvningen.

– Vi har försökt få med Ed Sheeran i flera år för att överraska Maisie, och i år lyckades vi äntligen, sa David Benioff under festivalen.

Skrev musik till The Hobbit

Det är ännu oklart vilken roll den brittiske sångaren kommer att spela i serien och om den även innehåller ett musikuppträdande – något som bland andra Coldplay bidragit med.

Det är inte första gången Ed Sheeran ger sig i kast med fantasygenren. Redan 2013 skrev han ledmotivet I See Fire till filmen The Hobbit av Peter Jackson.

Den 17 juli är det dags för premiär av den sjunde säsongen av Game of Thrones.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.