Fansen sluter upp bakom sparkad Disney-regissör

Uppdaterad
Publicerad

Regissören James Gunn, som gjort de första två superhjältefilmerna i Guardians of the galaxy-serien, kommer inte att få göra den tredje filmen. Detta efter att kontroversiella tweets fick bolaget Disney att avskeda honom. Nu protesterar 250 000 fans och kollegor i ett upprop.

Över 250 000 personer har skrivit på ett onlineupprop för att Disney ska återanställa regissören James Gunn, som regisserat Guardians of the galaxy-filmerna.

Regissören avskedades den 20 juli från Guardians of the galaxy vol. 3 och sedan dess har alltså över en kvarts miljon personer skrivit på vädjan till Disney, rapporterar Variety.

De flesta av Gunns Twittermeddelanden, som fick Disney att agera, ska ha skrivits mellan 2008 och 2011 och innehöll skämt om pedofili och våldtäkt. ”Oförsvarligt och inte i enlighet med Disneys värderingar”, sade Walt Disney studios ordförande Alan Horn i ett uttalande.

James Gunn har sedan dess bett om ursäkt.

”Jag är verkligen ledsen och jag menar varje ord i mina ursäkter. Men jag vill föra till protokollet att när jag drog de här chockerande skämten levde jag inte ut dem. Jag vet att det är ett konstigt uttalande, och det känns uppenbart, men nu står jag här och säger det ändå”, skrev han i ett pressutskick samma dag som han avskedades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.