Trollkarlen Gellert Grindelwald spelas av Johnny Depp, och Nagini av Claudia Kim. Foto: AP/TT & Fantastic Beast Instagram

Fantastic Beasts 2-trailer bekräftar fan-teori: Nagini är människa

Uppdaterad
Publicerad

I höst har filmen Fantastic Beasts: The crimes of Grindelwald premiär. I den nya trailer som släppts bekräftas något Harry Potter-fans har grunnat länge på: Nämligen att Voldemorts tjänar-orm, Nagini, är en människa som förvandlats till ett djur.

I trailen till filmen som utspelar sig innan händelserna i de klassiska Harry Potter-böckerna, möts tittaren av Nagini i människoskepnad arbetandes på en cirkus där hon skrämmer människor – och i synnerhet mugglare.

Fram till trailerns släpp stod karaktären (spelad av skådespelaren Claudia Kim) i rolllistan enbart under titeln Maledictus – alltså termen för en häxa som bär på en slags blodsförbannelse vilken gör att hon är ödesbestämd att förvandlas till en ”best”, skriver Huffington Post.

Något som fick skarpögda fans att slå på snokometern och fann efter skärskådning av tidigare trailers en affisch i bakgrunden där det stod ”Ormflicka”. Och teorierna var i full gång. Tills den nya trailern anlände med sin bekräftelse: För ja, Maledictus är alltså Nagini, ormen som tjänar Voldemort.

J.K Rowling: Annorlunda tillstånd

För att skapa klarhet i spekulationerna gick även författaren J.K. Rowling nyligen ut på Twitter och kommenterade saken. Det efter att ha fått frågan om en maledictus-förbannelse kan jämföras med den som exempelvis varulvar bär på. Varpå författaren svarade:

”Det är ett annorlunda tillstånd. Maledictuses är alltid kvinnor, till skillnad från varulvar som kan vara både kvinnor och män. Malidictus-häxan bär på en blodsförbannelse från födseln som ärvs mellan moder till dotter”.

Jude Law och Johnny Depp

I den nya filmen spelas rektorn Albus Dumbledore av Jude Law och trollkarlen Gellert Grindelwald av Johnny Depp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.