Foto: Henrik Montgomery/TT

Hannes Holm om kritiken: Det handlar om två bröder

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen hade filmen Ted – för kärlekens skull premiär och samma eftermiddag publicerade Dagens Nyheter en debattartikel av den bortgångne musikerns dotter Sara Zacharias, som skrev att hon helst hade sett att filmen aldrig gjordes.
Regissören Hannes Holm skriver till Kulturnyheterna att han inte vill driva en diskussion om Gärdestads relation med barnen.

Musikern Sara Zacharias, Ted Gärdestads dotter, riktade i sin debattartikel kritik mot produktionsbolaget Stella Nova, regissören Hannes Holm och musikförlaget Universal Publishing.

Zacharias skriver att ingen part gjort något juridiskt fel, men att hon och hennes bror ”har gjort vårt yttersta för att förhindra att den här filmen blir gjord.”

Särskilt har hon reagerat på att Hannes Holm sagt till Expressen att familjen stödjer projektet.

Handlar om bröder

Hannes Holm vill inte låta sig intervjuas, men skriver i ett sms till Kulturnyheterna:

”Jag respekterar Saras åsikter och förstår vad hon säger Men denna film handlar för mig om två bröder. Därför blir det fel för mig att driva en diskussion om relationen till barnen. Något jag även undviker i dramatiseringen.”

Medveten om oviljan

Även musikförlaget Universal Music Publishing svarar skriftligen på kritiken att bolaget varit medvetet om barnens ovilja, men att brodern Kenneth hela tiden varit positiv till filmens tillblivande.

”Däremot kom Sara och jag överens om att jag skulle bevaka inspelningen och göra det jag kunde för att få en rättvis bild av Ted, samt att filmen framförallt skulle belysa Ted som låtskrivare och artist. Det har jag också gjort och anser att filmbolag och producent lyssnat och på ett utomordentligt sätt beaktat detta”, skriver Martin Ingeström, vd.

Kenneth Gärdestad säger till Aftonbladet att han inte varit medveten om barnens ovilja till projektet.

– Jag mår inte bra av det här. Jag har ständigt tolkat det som att det inte var några problem, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer