Foto: AP

Succéfilmen Mamma Mia får uppföljare

Uppdaterad
Publicerad

Tio år efter att den populära musikalen blev film står det nu klart att den får en uppföljare – Mamma Mia: Here We Go Again! planeras ha premiär på bioduken redan nästa sommar, rapporterar Variety.

Det är en av Universal Pictures mest folkkära filmer som nu får en ny möjlighet att charma tittarna. När Mamma Mia! gick upp på biograferna i juli 2008 fick den blandade recensioner, men hos biopubliken gick den hem starkt.

Skådespelarna tillbaka i Grekland?

Filmens handling har ännu inte offentliggjorts, men enligt Variety förväntas skådespelar-ensemblen från originalfilmen återvända för att reprisera sina roller – tillsammans med några nyförvärv.

Det är alltså inte omöjligt att vi återigen får se Meryl Streep, Pierce Brosnan, och Amanda Seyfried framföra populära ABBA-låtar i grekisk skärgårdsmiljö.

Firar tioårs-jubileum med både nytt och gammalt

Mamma Mia: Here We Go Again! kommer enligt uppgift att introducera en hel del nya låtar som inte är med i original-musikalen – men också bjuda på ett par gamla favoriter.

Björn Ulvaeus och Benny Andersson kommer liksom tidigare att agera som exekutiva producenter för filmen. Regisserar gör Ol Parker, som tidigare bland annat är känd för filmerna Hotell Marigold (2011) och Hotell Marigold 2 (2015).

Biopremiären är planerad till den 20 juli 2018, nästan exakt tio år efter den första filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.