Foto: Tore Meek/NTB-Scanpix/TT

Jo Nesbø inte längre med på filmatiseringen av ”Snömannen”

Publicerad

I början av oktober gick Tomas Alfredsons filmatisering av Jo Nesbøs bästsäljande deckare Snömannen upp på vita duken. Med författaren själv som en av producenterna. Men nu har Jo Nesbøs namn plockats bort från filmatiseringen på IMDB.

Sedan premiären har svidande kritik riktats mot filmatiseringen av Nesbøs deckarroman ”Snömannen”. Och betygmässigt har den landat lågt hos kritikerna: Bland andra Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin gav filmen en tvåa. Och beskrev den som ”ganska trist, slätstruken och förutsägbar”.

Nu har författaren Jo Nesbøs och hans agent Niclas Salomonssons namn – bara några dagar efter premiären -försvunnit från filmdatabasen IMDB:s lista på filmens producenter, skriver norska tidningen Verdens Gang.

Enighet kring beslut

Enligt tidningen skall det ha rått enighet kring beslutet att Nesbø och Salomonsson namn inte längre finns med.

– Tidigt in i projektet såg jag att jag skulle ha minimalt inflytande annat än att ha skrivit boken, något som är helt på sin plats, det är regissörens historia därifrån. Men då kände jag inte heller att det var naturligt att krediteras som producent, säger Jo Nesbøs till Verdens Gang.

LÄS MER: Filmrecension: Snömannen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.