Seriens skapare Matt Groening Foto: TT

Premärdatum spikat för ny serie från skaparen bakom The Simpsons

Uppdaterad
Publicerad

Tv-serielångköraren The Simpsons avslutade just sin 29 säsong. Och snart är det premiärdags för seriens skapare Matt Groenings nya skapelse, vuxenanimationen Disenchantment.

Den nya komediserien kommer att visas i 20 avsnitt med premiär 17 augusti på streamingtjänsten, enligt Variety.

Disenchantment utspelas i det förfallna medeltida riket Dreamlandia och kretsar kring prinsessan Bean, som gillar att supa till, alven Elfo och den personliga demonen Luci, enligt seriens skapare.

”I slutändan handlar Disenchantment om liv och död, kärlek och sex och hur man ska kunna fortsätta att skratta i en värld som är full av lidande och idioter”, sa Groening i ett uttalande då projektet presenterades 2017.

The Simpsons slog rekord – men får kritik

Långköraren The Simpsons, som hade premiär på tv-kanalen Fox 1989, avslutade just sin 29 säsong. Serien slog tidigare i år rekord som den manusskrivna tv-serie som visats i flest avsnitt då det 636 avsnittet visades på kanalen.

Under det senaste året har det dock stormat rejält kring The Simpsons efter att ett antal indisk-amerikanska skådespelare kritiserat hur rollfiguren Apu avbildas i serien. Skådespelarna hävdar att den indiske butiksägaren skildras på ett stereotypt sätt, något Matt Groening hela tiden avfärdat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.