Ronnie Sandahl ska satsa på filmkarriären. Foto: TT

Ronnie Sandahl lämnar Aftonbladet

Uppdaterad
Publicerad

I 13 års tid har Ronnie Sandahl varit på Aftonbladet, de senaste decenniet som kolumnist. Men nu väljer han att satsa helhjärtat på filmen och lämnar därför tidningen.

Resumé har talat med Sandahl om beslutet.

– Det var väldigt länge sedan jag var reporter. Samtidigt har jag velat hålla kvar i kolumnistgrejen så länge det går. Men jag ville inte hamna i en situation där jag plötsligt skulle komma på mig själv med att ha börjat skriva kolumner med vänsterhanden. Att vara kolumnist på Aftonbladet är inget man kan göra halvdant, säger han till tidningen.

Film om tennisrivaler

Ronnie Sandahl är aktuell med filmen ”Borg/McEnroe” som han har skrivit manus till. Den handlar om rivaliteten mellan tennisgiganterna Björn Borg och Joe McEnroe på 1980-talet. Tidigare har han skrivit boken ”Vi som aldrig sa hora”. 2014 kom debutfilmen ”Svenskjävel” som Sandahl skrev och regisserade.

Med tiden har filmarbetet tagit allt mer av hans uppmärksamhet.

– Nu börjar jag märka att jag har allt mindre tid och att kolumnerna är svåra att kombinera med filmjobb. Jag måste också akta mig för att splittra fokus eftersom arbetsbördan med filmerna blivit större.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.