Stellan Skarsgård: ”Erbjudande man inte kan säga nej till”

Uppdaterad
Publicerad

Stellan Skarsgård står för berättarrösten i Stina Wirséns första film för väldigt små barn. Han tycker att det behövs en motvikt till hetsiga tv-barnprogram.

Det är inte ofta som världskända Stellan Skarsgård gör svensk film nuförtiden. Men när han blev erbjuden en roll i den kända illustratören Stina Wirséns regidebut – en biofilm för den allra yngsta publiken – tackade han utan tvekan ja:
– Det är kul att få ett erbjudande man inte kan säga nej till, säger Stellan Skarsgård till Kulturnyheterna.

Filmen är animerad, en halvtimme lång och heter ”Liten Skär och alla små Brokiga”. Berättelsen kommer från Carin och Stina Wirséns barnbok med samma namn och är interaktiv. Stellan Skarsgårds berättarröst pratar direkt till publiken.

Skarsgård tycker att en film som ”Liten Skär och alla små Brokiga” behövs just nu:
– Det är viktigt att man gör bra berättade historier för väldigt små barn som normalt i tv tilltalas med ett fruktansvärt skrikande, en uppsjö av färger och vrål, explosioner och saker som ska hända hela tiden, som jag upplever är stressande för barnen, säger skådespelaren, och fortsätter:

– Här är det i ett tempo som barnen kan följa, med en sådan kvalitet att man vill följa det. Som vuxen också.

Reporter i inslaget är Lydia Farran-Lee. Foto & redigering: Barry Lundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Film
Mer Kultur
Mer Nyheter