Darth Vaders hjälm är ett av föremålen som kommer att ställas ut på det nya Star Wars-museet i Los Angeles. Foto: TT

Star Wars-museum öppnar i LA

Uppdaterad
Publicerad

Skaparen till Star Wars, George Lucas, öppnar ett Star Wars-museum i Los Angeles. Museet beräknas kosta en miljard dollar – pengar som kommer från regissörens egen ficka.

På museet kommer besökarna att kunna se en mängd föremål från såväl Star Wars-filmerna som från andra filmklassiker som ”Trollkarlen från Oz” och ”Casablanca”.

George Lucas ville först förlägga museet till Chicago, men efter att ha stött på lokalt motstånd hamnade valet istället på Los Angeles.

Här kommer museet att placeras i Exposition park i stadens mitt och i närheten av University of Southern California, där Lucas studerade film, filmhistoria och animering under 60-talet.

Foto: TT

George Lucas sålde 2012 sitt bolag Lucasfilm till Disney för den nätta summan 4 miljarder dollar och aviserade då sina planer på att öppna ett nytt museum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.