• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Ingmar Bergman. Foto: Leif R Jansson/TT

Filmelever filmar oinspelat manus av Bergman

Uppdaterad
Publicerad

Elever på utbildningen Online Video Creator vid Birka Folkhögskola i Jämtland ska spela in två scener från Ingmar Bergmans tidigare ofilmade manus ”Sextiofyra minuter med Rebecka”.

Projektet är en del av utbildningen och uppgiften har de fått av filmarna Suzanne Osten och Åsa Linder.

Suzanne Osten har tidigare dramatiserat manuset, som har temat tystnad, för Sveriges Radio.

”Hur skapar kvinnor och män varandras bilder? I vår arbetsprocess ingår att sätta Ingmar Bergmans fråga i en ny modern ram. I vår process ställer vi den till nutida filmare, för att diskutera de här idéerna och genom deras filmer få syn på hur de formulerar det”, säger Osten i ett pressmeddelande.

Filmerna planeras vara färdiga i slutet av augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.