Foto: TT

Filmen ”Rust” återupptas – ett år efter dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Över ett år efter att fotografen Halyna Hutchins av misstag sköts till döds på inspelningsplatsen återupptas inspelningarna av filmen ”Rust”, skriver Variety.

I januari börjar man filma igen, men denna gång inte i New Mexico, där olyckan skedde. Kalifornien är ett alternativ man tittar på, enligt filmproduktionens advokat.

Hedra Halyna Hutchins arbete

Produktionsbolaget nådde en överenskommelse med Matthew Hutchins, fotografens make, om att inspelningarna skulle kunna påbörjas efter en 15 månaders paus. I ett uttalande sade han att slutförandet av filmen skulle vara ett sätt att hedra Halyna Hutchins arbete.

Det var i oktober förra året som skådespelaren Alec Baldwin avlossade ett skott som dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza under inspelningen av lågbudgetvästern.

Producenterna bakom ”Rust” dömdes till högsta möjliga böter för allvarliga säkerhetsöverträdelser på inspelningsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.