• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Dan Steinberg/Alex Bailey/TT

Filmgala drar in nominering för Bohemian rhapsody-regissör

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska filmgalan Bafta drar tillbaka nomineringen av Bohemian rhapsody-regissören Bryan Singer tills de anklagelser om övergrepp som riktats mot honom har retts ut, det rapporterar The Wrap.

Den brittiska filmgalan Bafta drar tillbaka nomineringen av Bohemian rhapsody-regissören Bryan Singer tills de anklagelser om övergrepp som riktats mot honom har retts ut.

Regissören har anklagats för övergrepp mot minderåriga i en artikel publicerad i tidningen Atlantic. Singer har tillbakavisat anklagelserna.

Baftagalans ledning skriver i ett uttalande att de, efter att ha tagit del av anklagelserna, informerat Singer om att hans nominering har blivit suspenderad tills vidare.

”Bafta anser att det påstådda beteendet är helt oacceptabelt och icke förenligt med dess (Baftas) värdegrund”, skriver Bafta i ett uttalande.

Bryan Singer var tillsammans med producenten Graham King och manusförfattaren Anthony McCarten nominerade i kategorin enastående brittisk film med Bohemian rhapsody. King och McCarten är fortsatt nominerade.

Bryan Singer fick sparken från filmen 2017, när det bara var tre veckor kvar av inspelningen. Men han står fortfarande officiellt som regissör.

Bohemian Rhapsody har även varit nominerad till den amerikanska Glaad-galan. En nominering som drogs tillbaka i slutet av januari av samma skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.