Filmen ”Monster Trucks” beräknas ha haft en budget på cirka 800 miljoner kronor. Foto: TT/SVT

Filmstudion lät fyraåring skriva storfilm – förlorar hundratals miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Hollywoodfilmer anklagas ibland för att vara barnsliga, men i fallet ”Monster Trucks” har detta sin förklaring. Filmbolaget Paramount Pictures chef Adam Goodman lät nämligen sin son bestämma handlingen till nästa miljardproduktion – och sonen är bara fyra år gammal.

En fantasifull förskolepojkes fyrhjuliga filmidé gavs en budget på över 800 miljoner kronor, och den färdiga filmen fick snabbt rykte om sig att vara allt annat än ett monster-mästerverk – en fasansfull flopp innan den ens haft premiär.

Monster bakom ratten

Filmen ”Monster Trucks” handlar om enorma bilar som körs av monster, och har inneburit ryslig huvudvärk för många på anrika filmstudion Paramount och dess ägare Viacom, enligt branschtidningen Variety. Från början skulle filmen ha haft premiär i december 2015, men sedan dess har premiärdatumet flyttats fram ett flertal gånger.

Enligt filmbolaget är det nu tänkt att den ska dyka upp på vita duken i mitten av januari 2017 – vanligtvis sett som en tid då bolagen dumpar filmer som osar fiasko.

Miljard-förlust

Även aktieägare har anledning att slita sitt hår, då Viacom justerat sin vinstprojektion, då de räknar med att förlora ungefär en miljard kronor, enligt The Independent primärt på grund av just Monster Trucks.

Filmbolagets chef Adam Goodman har nu fått sluta. Hans fyraårige son har ännu inte gett sina synpunkter på hur Viacom och aktieägarna bäst kan lösa situationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.