Tom Holland har spelat Spindelmannen i både Marvel- och Sony-filmer. Foto: TT

Filmstudior överens om Spindelmannen

Uppdaterad
Publicerad

Sony och Disneys Marvel har kommit överens om ett fortsatt samarbete kring filmatiseringar av Spindelmannen. Det rapporterar CNBC.

Sony äger rätten till att göra filmer om superhjälten, men efter överenskommelse 2015 delar de två bolagen på honom. Men i slutet av augusti bröt de ekonomiska förhandlingarna samman, vilket gjorde Spindelmannens framtid i kommande Marvel-filmer osäker.

Men nu har alltså bolagen lyckats komma överens i förhandlingarna. Det innebär att det blir en tredje film i ”Spider-man: Homecoming”-serien, där superhjälten spelas av Tom Holland.

Den senaste filmen ”Spider-man: Far from home” är Sonys mest intäktsbringande biofilm hittills, medan ”Avengers: Endgame”, där samme spindelman medverkar, är den ekonomiskt mest framgångsrika biofilmen hittills.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.