Finlands största nyhetstidning Helsingin Sanomat drabbas hårt av nedskärningar. Foto: TT bild

Finsk mediekoncern sparar 100 miljoner euro

Uppdaterad
Publicerad

Sanomas omfattande nedskärningar kan resultera i att 70 jobb försvinner från Finlands största dagstidning Helsingin Sanomats redaktion.

– Ny teknologi har fått medieanvändarna att ändra beteende och annonsörerna följer efter, säger Sanomas VD Harri-Pekka Kaukonen till Yle.

Den finska mediekoncernen Sanoma har tidigare beräknat spara 60 miljoner euro. Men nu ska det sparas ytterligare – målet är 100 miljoner euro.

Till koncernen hör även Nelonens nyheter och Metro. Nelonens nyheters traditionella nyhetssändningar läggs ner och istället ska de satsa på ett webbaserat nyhetskoncept.

På grund av den ekonomiska situationen i Europa tror mediekoncernen Sanoma att omsättningen kommer att sjunka med fyra procent i år, jämfört med förra året, det rapporterar Yle.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.