Ytterligare fem av sommarens musikfestivaler skjuts upp ett år på grund av det rådande smittoläget. Foto: TT

Fler musikfestivaler skjuts på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fem av sommarens musikfestivaler skjuts upp ett år på grund av det rådande smittoläget, skriver Höga kusten nöje i ett pressmeddelande. Det handlar om Kramfors Stadsfest, Sensommar Festival, Arenafesten, Ljungarocken och Härnösands stadsfest.

”Vi har gjort allt i vår makt för att ge våra besökare en sommar full av glädje och nöje i sommar men våra besökares, personals och artisters trygghet är vår högsta prioritet. Vi tvingas nu fatta det här beslutet med en stor sorg i våra hjärtan”, skriver Dino Vulic, festivalchef för Höga Kusten Nöje, i pressmeddelandet.

Festivalerna ställs därmed in för andra året i rad, och såväl biljetter som köpts till förra årets som till årets festivaler gäller till de planerade evenemangen 2022.

”Väntan blir lite längre än vi hade hoppats, men snart är vi samlade igen”, skriver Oscar Westerlind, vd för Höga Kusten Nöje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.