Lena Philipsson, Johan Rheborg och Ulla Skoog kommer dyka upp i årets julkalender. Foto: TT

Flytt till landet i årets julkalender i SVT

Uppdaterad
Publicerad

En storstadsfamilj som flyttar till landet. Det blir temat för ”Storm på lugna gatan” som är årets julkalender i SVT.

2017 blev det rymdäventyr. 2018 blir det familjekomedi. Årets julkalender kommer handla om en storstadsfamilj som flyttar till landet. I en presstext från SVT utlovas bland annat varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord.

I ”Storm på lugna gatan” som julkalendern heter, flyttar familjen Storm till den slumrande lilla byn Järnkroken. För att lära känna samhället är de med i den årliga julkampen.

Här är några av huvudpersonerna i årets julkalender. Föräldrarna i familjen Storm spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson. Barnen spelas av Maja Söderström och Adrian Macéus. Foto: SVT Press

Ulla Skoog och Lena Philipsson

Föräldrarna i familjen Storm spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson. Barnen spelas av Maja Söderström och Adrian Macéus. Dessutom medverkar bland annat Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, Olof Wretling och Lena Philipsson.

”Storm på Lugna gatan” är skriven av Lina Åström, Marja Nyberg och Adrian Boberg. Regissör är Emma Bucht.

Inspelningen av årets julkalender ska börja i dagarna och inspelningen ska vara färdig i april.

Julkalendern har, som vanligt, premiär 1 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.