Förfest hos Gabriel

Publicerad

I vår får vi förfesta hos Gabriel Forss. Programmet är SVT:s nya lördagssatsning och kommer att präglas av allsång, gospel och en hel del schlager.

-Jag har bjudit in gästartister som jag haft den stora glädjen att samarbeta med genom åren. Vi har fått dela många roliga upplevelser tillsammans på scenen och nu får vi ytterligare ett tillfälle att bjuda publiken på en härlig musikalisk gemenskap, säger Gabriel.

Gabriel Forss vann Melodifestivalen 1997 med gruppen Blond och låten ”Bara hon älskar mig” och tog i höstas över det årliga konsertprojektet ”Sånger för livet” i Globen efter Kjell Lönnå. Han har även medverkat i ”Allsång på Skansen”, ”Så ska det låta” och som körledare i ”Fame Factory”.

Ett helt eget program på prime time, det är inte illa!
-Nej, jag vet. Det känns helt fantastiskt. Jag har gått omkring med ett stort leende i ett halvår nu och jag så förväntansfull.

Gabriel berättar att han fått ganska fria tyglar att forma programmet som han vill.
-Produktionsteamet har varit otroliga och jag har fått genomföra mina idéer som jag har ruvat på i snart tio år. Så det var inte så svårt att få ihop programmet.

Valen av gäster i programmet har gjorts med omsorg säger Gabriel.
-Jag vill att varje program ska kännas unikt och att det ska passa alla. Det är folk som är musikintresserade som kommer att titta på mitt program och gästerna ska locka olika sorter därför har vi valt en så pass bred skara bland gästartisterna.

Så under våren kommer vi att få se Melodifestivalstjärnor som Tommy Nilsson, Magnus Carlsson och Charlotte Perelli, men även allsångskungen Lasse Berghagen och förortsrapparen Dogge Doggelito kommer att sjunga med i ”Förfest hos Gabriel”.

Övriga gäster under våren är: Anna Sahlin, Maria Möller och Sarah Dawn Finer. Kören ”One Vocie” kommer att vara ett stående inslag i programmet.

Har vi inte nog med allsång i SVT?
-Nej. Den allsång som finns förekommer ju enbart på sommaren. tresten av året finns det ju ingenting liknande. Jag gör traditionell allsång fast i ett lite moderna format.

Studion kommer att fyllas med omkring 200 personer som ska fungera som publik och som ska stämma i under allsångsmomenten. Men även från tv-soffan ska man kunna följa med i allsången.

-Det blir gammal hederlig allsång med en rullande textremsa längst ner i rutan, förklarar Gabriel.

Är du inte nervös?
-Jo det är jag men jag är också så fantastiskt glad. Det jag gör är helt igenom jag och jag står verkligen för det här programmet.

Programmen spelas just nu in i studio1 i TV-huset i Stockholm och första programmet sänds lördagen den 21 april och då är det Sarah Dawn Finer.

Karolina Jonason

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer