James Franco Oscarsnominerades för sin roll i 127 timmar (2011) och har även spelat i filmer som The interview, Apornas planet och Spider-man-filmerna. Foto: AP/Charles Sykes

Förlikning för James Franco i trakasserimål

Publicerad

Det blir förlikning mellan skådespelaren James Franco och de två kvinnor som anklagat honom för sexuella trakasserier. Enligt The Hollywood Reporter som tagit del av handlingarna blev uppgörelsen klar i mitten av februari.

Det var 2018 som fem kvinnor anklagade Franco till att ha tvingat dem till sexuella handlingar och pressat dem att vara nakna inför kameran i samband med hans skådespelarutbildningar i Los Angeles och New York. Två av kvinnorna, de som nu ingår i förlikningen, gick vidare med stämningsansökningar i fjol.

Francos advokater har hela tiden hävdat att händelserna aldrig har ägt rum. Kvinnornas advokat har å sin sida sagt att Francos strävan efter att positionera sig själv som offer och samtidigt smutsa ner kvinnornas rykte är en ”taktik som vanligen används av förövare”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.