Duncan Laurence under den första semifinalen i tisdags. Foto: EPA/TT

Covid på Eurovision: Två artister har testat positivt på två dagar

Uppdaterad
Publicerad

Duncan Laurence som vann Eurovision song contest 2019 kommer inte, som brukligt, att uppträda under finalkvällen eftersom han har testat positivt för covid-19.

”Duncan är jättebesviken, han har sett fram emot det här i två år. Vi är väldigt glada att han ändå kommer att kunna synas under finalen på lördag”, skriver hans manegement i ett uttalande.

Eurovision skriver att Duncan Laurence har milda symptom, men att han ska uppträda live på lördagens Eurovisionfinal är uteslutet. Dock kommer han att delta i ”en annan form”.

Eurovision song contest 2021

Laurence testade negativt i måndags innan han uppträdde i den första semifinalen på tisdagen, men testade positivt under onsdagen, skriver Eurovision.

Programledarna testas i dag

Programledaren Edsilia Rombley och Duncan Laurence under den första semifinalen.

Under tisdagen stod Duncan Laurence nära programledarna på scenen, men det innebär inte att programledarna måste isoleras säger en presstalesperson för Eurovision till Kulturnyheterna.

– Enda gången han var nära någon utan mask, var på scen och det var kortare än femton minuter, så ingen behöver isoleras. Alla testas regelbundet och programledarna kommer att testas i dag.

Arrangörerna skriver att över 24 400 coronatester har genomförts på artister, volontärer, scenarbetare, press och delegationsmedlemmar sedan den 6 april. Av dem har endast 16 varit positiva, enligt ESC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet