Programledaren Suzanne Axell ersätts av Sofia Rågenklint.

Fråga doktorn byter programledare

Uppdaterad
Publicerad

Suzanne Axell har lett Fråga doktorn i 18 år men nu slutar hon som programledare, bland annat för att bättre kunna fokusera på att tävla i Let's dance. Sofia Rågenklint tar över rollen som programledare.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Suzanne Axell är ju Fråga doktorn och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet.

I lördags avslöjades att Suzanne Axell ska tävla i Let’s Dance under våren. Nu skriver SVT:s pressavdelning att hon lämnar sin roll som programledare för populära programmet Fråga doktorn.

Fråga doktorn

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, säger Suzanne Axell.

”Tufft i längden”

Enligt pressmeddelandet fungerar den nya, mer fria, rollen bättre att kombinera med danstävlingen.

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg. Det är många jag kommer att sakna, säger Suzanne Axell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fråga doktorn

Mer i ämnet