Författaren Fredrik Ekelund Marisol M blir kulturredaktör för nyhetssajten Bulletin. Foto: Anders Wiklund/TT

Fredrik Ekelund Marisol M blir kulturredaktör för nystartade sajten Bulletin

Publicerad

Författaren Fredrik Ekelund Marisol M som blir ny kulturredaktör för den kommande nyhetssajten Bulletin, rapporterar Sveriges Radios P1 Kultur.

Den nya kulturredaktören, som är författare, översättare och tolk, har en gedigen bakgrund i kultursverige.

Fredrik Ekelund Marisol M som skrivit 19 böcker har på senare tid uppmärksammats som transperson. År 2018 gavs den självbiografiska romanen ”Q” ut, och i år publicerades diktsamlingen ”Läppstifterska”.

Vill lyfta transperspektivet

I Kulturnytt berättar Fredrik Ekelund Marisol M om att en längre text om ikoner inom transrörelsen redan ligger klar för publicering.

– Det är väldigt viktigt för mig som transvestit att jag får en möjlighet att lyfta hbtq- och transperspektivet, så det kommer jag att ta på allvar, säger Fredrik Ekelund Marisol M.

Konservativa rekryteringar

Den kommande nyhetssajten som ska heta Bulletin, har också rekryterat flera namn inom konservativ opinionsbildning, bland andra Ivar Arpi och Alice Teodorescu Måwe.

Bulletin har beskrivits som en ”högersajt” i medier, vilket ansvarig utgivare Paulina Neuding reagerat på.

Till Kulturnytt säger hon att ”Bulletin kommer att ha en liberal-konservativ ledarsida och opolitisk/neutral nyhets- och kulturdel. Det är en bred journalistisk satsning med fokus på opinionsbildning och utrikesbevakning.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.