Fredrik Lindström sidekick till Luuk i På Spåret

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart Fredrik Lindström blir parhäst med Kristian Luuk i På Spåret efter Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg.

Jakten har pågått sedan i februari, då det blev klart att Kristian Luuk tar över programledarskapet för På Spåret, men nu är alltså sidekick och domare i Sveriges populäraste frågesport utsedd.

– På spåret är mitt eget favoritprogram, det är ett riktigt drömjobb, säger Fredrik Lindström.

– Den enda sorgen är ju att jag nu aldrig kan uppleva spänningen hemma i tv-soffan på fredagskvällar.

Programledarduon Lindström-Luuks historia går tillbaka till början av 90-talet, då de skrev humorhistoria med radioprogrammet ”Hassan” och sedan dess har de jobbat ihop vid flera tillfällen.

Överst på önskelistan

– Fredrik Lindström stod överst på både min och SVT:s önskelista, säger Kristian Luuk. Vi känner varandra väl och jag tror att vår kemi kommer att synas i rutan.

Språkhistorikern Fredrik Lindström slog igenom stort med SVT-serierna ”Värsta Språket”, ”Svenska dialektmysterier” och ”Världens modernaste land”. Han har även regisserat två långfilmer, skrivit sex böcker och varit sommarvärd i radions P1 flera gånger.

Slog publikrekord

Förra året debuterade Fredrik Lindström som tävlande i På Spåret tillsammans med Peter Apelgren. Det populära paret tog sig till kvartsfinal och var med om att slå förra årets publikrekord i december med 2.665.000 tittare.

På Spåret är en originalidé utvecklad av SVT i Göteborg. Första programmet sändes 5 september 1987 och har sedan dess rullat i 19 säsonger och vunnit flera priser.

Nina Löfgren, Rapport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.