Foto: TT

Friande dom om mutor i Musiksverige överklagas

Publicerad

I början av december friades fem mutbrottsmisstänkta företrädare för svenska musik- och kulturorganisationer av Stockholms tingsrätt, nu överklagas domen rapporterar Kulturnytt.

Överklagan lämnades in av chefsåklagare Alf Johansson och gäller tre av de fem mutmisstänkta myndighetscheferna, enligt Sveriges Radios Kulturnytt.

Bland de åtalade fanns generaldirektören för Statens musikverk och högt uppsatta chefer på Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Sammanlagt fem personer misstänktes för att ha låtit sig bjudas på middag av företrädare för bland annat Sveriges kompositörer och textförfattare (Skap) och Föreningen svenska tonsättare (FST).

Skap och FST friades från misstankar om givande av muta, men även den delen av den friande domen överklagas och ska nu prövas av hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.