Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Trodde det var bra, sen fick jag höra att hon var negativ mot min musik” – Fröken snusk om relationen till Gunilla Persson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fröken Snusk tillbaka för Melodifestivalens finalkval

Publicerad

Efter en stormig tid i Melodifestivalen är EPA-dunksdrottningen Fröken Snusk tillbaka i kvällens deltävling för ”finalkvalet”.

– Jag är bara här och är glad, säger Fröken Snusk till SVT.

EPA-dunksdrottningen Fröken Snusk gjorde succé med sitt bidrag ”Unga & fria” i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Ikväll är hon tillbaka för att ta en finalplats i det nya ”finalkvalet”.

– Det är i dag eller hur? Nej, men det känns bra inför dagen, säger hon.

Melodifestivalen 2024

”Har tagit professionell hjälp”

Fröken Snusk tid i Melodifestivalen har varit minst sagt stormig. I den andra deltävlingen i Göteborg fick hon problem med rösten och tvingades ställa in flera intervjuer.

Under genrepet i samma deltävling ska hon även enligt sitt team ha blivit sexuellt antastad av en man som satte sig bredvid henne vid artistpresentationen. Mannen tillhörde inte Fröken Snusks team.

”Vi blev, som ni förstår, extremt upprörda. SVT tog direkt detta på absolut största allvar”, skrev Fröken Snusks pressperson Jessica W Sandberg då i ett sms till SVT Nyheter.

Fröken Snusk berättar att händelsen var väldigt obehagligt, men att hon nu försöker stänga känslorna ute under tiden hon medverkar i Melodifestivalen – och fokuserar på det positiva.

– Jag vill ju sprida glädje, och är här för alla fans. Men vid sidan av har jag tagit professionell hjälp, säger hon.

Fajt om fansen

Det kan bli en fajt om EPA-dunksfansen i kvällens finalkval då Fröken Snusk möter Gunilla Persson, som också blivit en favorit inom genren.

Igår överraskade Gunilla Persson nämligen med ett strög på en bensinmack i Karlstad där den femte deltävlingen hålls.

– Jag har haft rätt hela tiden – hon är ju en ”snuskis”, säger Fröken Snusk om sin rival.

Hör mer om Fröken Snusk relation med Gunilla Persson i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet