Game of thrones. Foto: Press

”Game of Thrones” kan spelas in på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Kommande avsnitt av fantasyserien ”Game of Thrones” kan komma att spelas in på Gotland efter att tv-bolaget HBO uttryckt intresse för att förlägga inspelningar till ön. Men än så länge är inga kontrakt påskrivna.

HBO har bett filmbolaget The Line Gotland om en lista på förslag på medeltida platser, såväl inne i Visby som ute på den gotländska landsbygden. Och Olivia Munck, executive producer på filmbolaget säger till SVT att hon fick en chock när HBO hörde av sig.

– Först var jag alldeles tyst i några sekunder när det bara föll på plats. Och sen skrek jag rätt ut och höll på att svimma.

”Har skickat material”

Enligt Olivia Munck har man redan skickat material till HBO, men vill inte närmare gå in på detaljerna.

– Vi har skickat material i tre omgångar med bilder som vi tagit på fantastiska platser på ön. Läget är lite känsligt eftersom vi inte har något kontrakt, men vi har inte fått några restriktioner om att inte berätta om planerna.

Materialet som skickats till HBO består av bilder från såväl Visby som från den gotländska landsbygden, berättar Olivia Munck för SVT.

– Vi har skickat flera omgångar med bilder på Visby, på gamla gårdar och så landskapsbilder från Gotland. Så det är nog 300 bilder som har gått i väg sammanlagt.

”Skulle sätta Gotland på kartan”

Än så länge finns inga kontrakt påskrivna och huruvida ”Game of Thrones” faktiskt kommer att spelas in på Gotland är ännu osäkert. Men enligt Olivia Munck skulle en inspelning av serien betyda mycket för ön.

– Jag tror att det skulle få stora ringar på vattnet utöver bara själva inspelningen så att säga. Det sätter väl Gotland på kartan för många nya intressenter och kanske blir ett turistmål i form av inspelningsplats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer