Gina Dirawis comeback – programleder Guldbaggegalan

Uppdaterad
Publicerad

Gina Dirawi var stjärnan som var överallt, tills hon möttes av en hatstorm och försvann från tv-rutan. Nu gör hon comeback som programledare för Guldbaggegalan 2022.

I SVT Edits dokumentär Vad hände med Gina Dirawi tecknades en bild av en ung, färgstark personlighet som tog sig från hemmagjorda sketchvideor till att bli julvärd i SVT. Men det möttes av en enorm hatstorm, och tv-stjärnan försvann från rampljuset i flera år. Nu är hon tillbaka, som programledare för Guldbaggegalan.

– Det har ju gått några år nu sen jag var i tv men det känns väldigt, väldigt kul. Det är ett roligt år med jättebra teman på filmerna, vilket gör mitt jobb mycket enklare, säger Gina Dirawi.

Gina Dirawi har tidigare bland annat lett Melodifestivalen och Grammisgalan. Vilka som tar hem med de åtråvärda baggarna står klart den 24 januari då galan får av stapeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.